Tel: +86 755 2357 1734

Folkhop: +86 189 2287 9832

E-post:

Bloggar/nyheter

Hem - Om oss - Bloggar/nyheter - Hur man väljer och bestämmer plasthartsmaterial för ditt plastgjutningsprojekt?

Hur man väljer och bestämmer plasthartsmaterial för ditt plastgjutningsprojekt?

03. 01, 2022

På dagens marknad finns det massor av material för kunden att välja mellan. Därför är urvalsprocessen av plastformsprutningsplastmaterial mycket utmanande i början. På Best times Mould & plastic products technology Ltd. är vi väl medvetna om att varje plasthartsmaterial har sina unika egenskaper och fördelar, så vi arbetar nära våra kunder för att välja lämpliga material för deras produktionsprojekt.


Följande är några mest använda hartsmaterial:


ABS

ABS (akrylnitril-butadien-styren) används mer allmänt i olika industrier från biltillverkning till rörledningstillverkning på grund av dess mest anmärkningsvärda slagkraft och mekaniska styrka. Metallisk beläggning fästs lättast på ABS, så detta material är mycket lämpligt för produktion av telefon, duschmunstycke och hanterade produkter. Detta material är dock inte särskilt resistent mot kemikalier, så det är bättre att inte använda det i applikationer som kräver elektrisk isolering eller ultraviolett motstånd.


Acetal/POM

POM, även känd som Acetal, har enastående ytsmörjbarhet, motståndskraft mot krypning (minne) och kemiska lösningsmedel. Det är ett idealiskt material för applikationer inom livsmedels-, dryckes-, mekanisk-, fordons- och hushållsindustrin. Vi brukar välja detta harts för att tillverka leksakskomponenter, såväl som växlar och lager. Dessutom används det ofta vid produktion av bil- och hushållsprodukter. Det är dock inte ett bra val för applikationer under höga temperaturer.


Polypropen

Polypropen, allmänt känd som PP, är känt för sin flexibilitet inom förpackning, vätskehantering och bearbetning, hushållsprodukter och vissa bildelar. Även om polypropen är ett slags brandfarligt material och känsligt för ultraviolett strålning, har det fortfarande god kemisk resistans och elektrisk resistans. De flesta kvaliteter av PP är brandfarliga och känsliga för nedbrytning av UV-strålning.


HÖFT

HIPS, förkortning för högpåverkande polystyren, är ett hårt material med låg kostnadsprestanda och anpassningsbar yta. Detta material är lätt att skriva ut, limma, limma och dekorera, och är vanligare inom affärs-, display-, tryckeri-, grafisk- och prototypindustrier. Även om det är brandfarligt finns det flamskyddade varianter på marknaden.


LDPE

LDPE, dvs lågdensitetspolyeten, är den version av polyeten som har högst flexibilitet. Den har stark fuktbeständighet och hög slaghållfasthet. Detta material används vanligtvis i produktionen av många konsumtionsvaror, hushållsartiklar, såväl som medicinska förnödenheter och ledningar. Detta material är dock svårt att binda, så det är bättre att inte använda det i extremt väder eller hög temperatur.


Nyckelöverväganden för val av hartsmaterial:

Tänk på följande variabler när du väljer ett hartsmaterial för ditt produktionsprojekt:

· Slaghållfasthet ‿Vissa plastprodukter kräver en högre bashållfasthet än resten av dem, så IZOD-slaghållfastheten för ett hartsmaterial bör bestämmas innan du startar formen.

· Draghållfasthet ‿Vi använder vanligtvis maximal draghållfasthet för att mäta ett harts draghållfasthet och dess förmåga att motstå en viss belastning.

· Flexural Modulus ‿hur mycket ett material kan böjas utan att skadas och fortfarande kan återgå till sin ursprungliga form.

· Värmebeständighet ‿Vissa plastprodukter som kräver isolering eller tolerans för ett relativt bredare temperaturområde, värmebeständigheten är mycket viktig.

· Vattenabsorption ‿hur mycket vatten absorberas av ett material efter 24 timmars nedsänkning, vanligtvis mätt i procent.


Val av hartsmaterial för ditt projekt


Om du väljer det mest lämpliga hartsmaterialet innan du startar formen kommer du inte bara att spara tid och kostnader, utan också säkerställa din produktion med högsta möjliga prestanda och tillverkningsbarhet. För att garantera det perfekta valet av hartsmaterial föreslår vi att du rådgör med ett kvalificerat plastformsprutningsföretag (Best times Mould & plastic products technology Ltd.)


Hur man väljer