Tel: +86 755 2357 1734

Folkhop: +86 189 2287 9832

E-post:

Bloggar/nyheter

Hem - Om oss - Bloggar/nyheter - Hot runner system för plastsprutform Know-how

Hot runner system för plastsprutform Know-how

03. 08, 2022

Varför behöver vi heta löparsystem för formsprutning av plast?

Den kalla löparen i en form hänvisar till sektionen mellan formhåligheten och porten. Den smälta plasten bibehåller sin flytbarhet inuti löparen tack vare insprutningstrycket och sin egen värme. Emellertid, som en del av formningsmaterialet, är löparen inte någon del av produkten. Som ett resultat, när vi designar en form, måste vi ta hänsyn till inte bara fyllningen, utan också den materialbesparande produktionen genom att förkorta eller minska löparen; i själva verket är det väldigt svårt för oss att ha båda genom kall löpare. men hot runner-system kan lösa detta problem.


Typer och tillämpning av Hot Runners:

När man använder hot runner är det korrekta valet av grindtyp mycket viktigt, eftersom grindtyp direkt bestämmer valet av hot runner-komponenter samt tillverkning och design av formar. Därför kan varmlöparen klassificeras i 3 typer baserat på grindtypen, d.v.s. (1) varmkanalsystem med varmspets, (2) inloppsöppning med varmlöpare och (3) ventilöppning med varmlöpare.


Hot Tip Hot Runner

Det är den mest använda hot runner, eftersom varje hot runner leverantör tillhandahåller detta system. Även om system från olika leverantörer har olika munstycke och munstycksinsats av olika former och storlekar, fungerar de exakt på samma sätt, vilket är att justera och kontrollera formtemperaturen vid grinden genom en metod som kombinerar insatsens heta spets på framsidan av munstycke med kylsystemet. Varje hot runner företag har investerat mycket pengar i FoU av heta tips.


Hot tip hot runner-systemet kan användas för de flesta plastformningsmaterial, såsom PP, PE, PS, LCP, PA, PET, PBT, PEEK, POM, PEI, PMMA, ABS, PVC, PC, PSU och TPU , etc. Generellt sett används hot tip gate för att tillverka medelstora och små delar, t.ex. lämplig för produktion av makrodelar. Portens tvärsnittsdiameter är vanligtvis mellan 0,5 mm och 2,0 mm.


Sprue Gating Hot Runner

I inloppsöppningens heta löpare kommer den smälta plasten in i formhåligheten genom det öppna röret. Smältflödestryckförlusten i grindområdet är mycket liten. Sprue gating hot runner-systemet är mer lämpligt för produktion av medelstora och stora delar. portmärket blir mer synligt på grund av den större storleken. Så, sprue gating hot runner-systemet appliceras vanligtvis på interna produkter eller komponenter som inte har höga krav på grindmärkens utseende. Inloppsporten används också ofta i kombination med den kalla löparen, d.v.s. tar inloppsmunstycket som huvudöppning och inlopp, och utformar inloppsöppningen längs med den kalla löparen. I applikationen kan inloppsgrinden göras större för jämn strömning, eftersom grindmärkena på den kalla löparen inte är viktiga.


Valve Gating Hot Runner

Valve gating hot runner är ett annat hot runner-system som levereras av globala mainstream hot runner-företag. Genom ventilstiftsstyrenheten öppnar eller stänger detta nålsystem mekaniskt grinden vid den förinställda tiden. Denna typ av varmlöpare har fördelarna med de två tidigare systemen (Hot Tip Hot Runner & Sprue Gating Hot Runner), som att styra portens öppnings-/stängningstid manuellt, tillåta en jämn och glansig grindmarkering och utöka hotrunner-applikationen.

(Bästa tider mögel & plastprodukter Technology Ltd.)


Hot runner system för plastinjektion mögel Know-how


Hot runner system för plastinjektion mögel Know-how