Tel: +86 755 2357 1734

Folkhop: +86 189 2287 9832

E-post:

Tekniskt centrum

Hem - Projektledning - Tekniskt centrum - Termohärdande formar Introduktion

Termohärdande formar Introduktion

03. 09, 2022

Best Times Mould har också specialiserat sig på SMC/BMC/GMT/LFT-form i över tio år.


SMC( sheet Mould compound) är en blandning av polymerharts, skärfyllmedel, fiberförstärkning, katalysator, pigment, stabilisatorer, släppmedel och förtjockningsmedel. Tillverkning av SMC är en kontinuerlig in-line process.


Denna process producerar höghållfasta, komplexa delar i en mängd olika storlekar. Matchade metallformar är monterade i en hydraulisk formpress. Materialladdningen placeras manuellt eller robotiskt i formen; de uppvärmda formhalvorna stängs och upp till 2000 psi tryck appliceras. Cykeltiden varierar från en till fem minuter, beroende på delstorlek och tjocklek. Funktioner som ribbor, bossar och insatser kan gjutas in.


Formpressade glasfiberdelar kännetecknas av nettostorlek och form, två utmärkta ytor och enastående repeterbarhet mellan delar. Trimnings- och efterbehandlingskostnaderna är minimala.


In-mold-beläggningar och vakuumsystem i verktyget är tillgängliga för att förbättra ytfärgningsförmågan, vilket eliminerar behovet av primer.


Färgblandningar kan anpassas.


Fördelen med SMC-gjutdelar är följande:

1. Bra dimensionsstabilitet, inklusive utmärkt värmebeständighet.

2. Pigmenterbar för ingjuten färg, bästa utseende med mögelstruktur.

3. Utmärkt egenskapsbevarande i kalla och varma miljöer.

4. Lämplig för utomhusbruk i applikationer som involverar UV-exponering och vatten.


BMC (bulk molding compound)-form använder en härdplast som består av ett polymerharts, olika insatsfyllmedel, fiberförstärkning, katalysatorer, stabilisatorer och pigment som bildar en viskös. Den är mycket fylld och förstärkt med korta fibrer.


BMC finns i bulkpåsar såväl som snigelform. Blandningsoperationen kan utföras på ett antal sätt. Det finns tre metoder för att kombinera glas med pasta: en kontinuerlig skruvblandare, en sigma-bladsblandare och en plogbladsblandare. Vilken process som väljs beror på specifika produktegenskaper, produktform och volym.


Beroende på slutanvändningstillämpningen formuleras föreningar för att uppnå tät dimensionskontroll, flambeständighet, hög dielektrisk hållfasthet, korrosions- och fläckbeständighet och färgstabilitet. Dess utmärkta flödesegenskaper gör BMC-formen väl lämpad för en mängd olika applikationer som kräver precision i detaljer och dimensioner. Materialet finns i en mängd olika färger.


Dessutom är BMC-formen lämplig för antingen formpressning eller formsprutning. Pressgjutning av BMC används för att tillverka komplexa komponenter såsom elektrisk utrustning, bilkomponenter, höljen för elektriska apparater och verktyg, i stora industriella volymer.


GMT är glasmattförstärkt termoplast, ett slags arkformningsmassa med fiberförstärkt termoplast. Den tillverkas på enorma laminatorer, med en termoplastisk harts och en eller flera former av förstärkning. Processen ger en lätt, delvis konsoliderad, halvfärdig komposit i arkform. De flesta former tillverkas till 1300 mm till 1400 mm bredder. Vissa nyare former görs dock till större men egenutvecklade bredder. Plåtmaterialet kan skäras till för att passa placeringen i verktyget för en specifik applikation och kan även innehålla en dekorativ eller funktionell yta laminerad på ena sidan. GMT-form gör det möjligt att tillverka stora delar med låga verktygskostnader och snabba cykeltider via formpressning. Potentialen för konsolidering av delar ger möjlighet att ytterligare minska vikt och kostnad.


Fördelen med GMT-formdelar: utnyttjande av regenererat, lågt formningstryck, lång lagringsperiod, kort formningscykel, hög produktionseffektivitet.


GMT-form används mest inom bil- och bygg- och konstruktionsindustrin, kemisk industri, förpackning, sportutrustning, etc.


LFT är bulkformningsmaterial som har kontinuerliga fiberfilament som löper över hela längden av pelleten, vilket gör att dessa material kan uppvisa samtidiga förbättringar i styrka, styvhet och slagtålighet över ett brett temperaturområde.


Samtidigt finns D-LFT (Direct-long fiber termoplast) tillgänglig för formsprutning eller formpressning. De flesta D-LFT-system matar in glas i en dubbelskruvextruder (TSE), där det hackas av skruvarna när det blandas med smält polymer och tillsatser som har doserats in separat. För att förbättra ytfinishen använder vissa system knivar för att förhacka rovingen innan de går in i TSE. Denna metod ger i allmänhet en kortare fiber,medan den direkta rovingmatningen producerar långa fibrer och ger delar med högre strukturell prestanda.


Fördelen med D-LFT-formen är att den kan minska produktionskostnaderna genom att eliminera halvfabrikat och logistisk ansträngning, och öka produktionsflexibiliteten.


Vi har framgångsrik erfarenhet av att tillverka olika typer av formar för:

· Bildelar: Stötfångare, motorhuv, chassi, frontpanel, lastbilsdörr, instrumentbräda, lampskärm, fotbräda, fender etc.

· Kommunikations- och elektriska apparater: Elmätarbox, kabelgrenbox, transformations- och distributionsbox, luftkonditionering, parabol etc.

· Sanitets- och köksutrustning: Badkar, tvättställ, handfat, takbräda, chassi, väggskivor etc.

· Dörr: Vi har unik erfarenhet av att tillverka SMC/MDF/HDF dörrskinnsform med träfibrer.

· Transport: SMC Motorbåt, SMC järnvägsram, tågstol, tak, fönsterkarm och toalett etc.

· Konstruktion: Vattentank, septiktank etc.

Taggar: SMC Tuck Roof Mould Kina, Tillverkare, Leverantörer, Fabrik, Anpassad, Offert, Made in China, Bildelar Form, BMC Mould, Sanitary Ware Mould, LFT Mould, Mould For Train And High Speed Rail , SMC Mould, Motorboat Mould, Doorskin Mould, SMC Seat Mould, New Energy Car Mould, Kina plåtformmassa, Kina BMC, Kina bulkformmassa, China LFT Mould (Long Fiber Thermoplastics), Kina GMT glasmatta förstärkt termoplast. Termohärdande form Kina